Wist je dat ...

Wist je dat ...

Fier#VANRSL

Vandaag is Roeselare een centrumstad met veel in huis: zoals KOERS, ARhus, De Spil, voedingsbedrijven en smaakmakers én bruisende shoppingplekken.Maar hoe werd RSL die centrumstad?Waar liggen de historische wortels van de stad?Ken je het verhaal van de busbouwer Jonckheere?Of ooit al gehoord van de buggy Vanclee?Of van de bouvier de Roulers?

Lees meer »

Blijf-in-je-kot-archiveren!

Corona hier… Covid-19 daar… Sociale media staat er vol van… Wil jij als burger je steentje bijdragen om deze periode vast te leggen in de geschiedenis van Roeselare? Lees dan zeker verder!  

Lees meer »

Simonne Brugghe

Simonne Brugghe werd samen met haar tweelingzus Alice op 16 december 1922 geboren in Roeselare.  Door de perikelen als gevolg van haar verzetsdaad trekt ze in maart 1945 uit Roeselare en voegt zich bij het Poolse leger, waar ze als verbindingsofficier aan de slag gaat. Ze is voornamelijk bezig met vluchtelingenhulp.  

Lees meer »

Lenteschoonmaak...

Als ik de lente kon vervroegen, zou ik de winter snel verlaten… De natuur weet het soms eventjes niet meer. Denk jij door de zachte winter en het prille lentezonnetje ook al aan de grote lenteschoonmaak? Ramen lappen, tuintje in orde? In 1990 deden we dit op grote schaal….

Lees meer »

Filmjournaal

een blik terug op de laatste 10 jaar in Roeselare…

Lees meer »

Leren van, uit en in Archief...

Wat is archief, archiveren en wat ben je er mee?

Lees meer »

Als marktkramer ben ik geboren…

De wekelijkse dinsdagmarkt is voor veel mensen een niet te missen uitstap. De marktkramers toveren elke week de marktpleinen om tot één grote buurtwinkel.

Lees meer »