Partners & links

KOERS

KOERS wil zich profileren als kopman wat het verzamelen, borgen en ontsluiten van het Vlaamse wielererfgoed betreft.

Als ‘kopman’ wil het dus niet alleen de eigen rijke collectie in de best mogelijke omstandigheden conserveren, maar ook een platform creëren voor de cultureel-erfgoedgemeenschap(pen) en de diverse maatschappelijke doelgroepen zodat die zich ‘mede-conservator’ voelen van het rijke Vlaamse wielerleven. Doorheen de vijf museale basisfuncties wil KOERS topprioriteit maken van digitalisering. Niet alleen omwille van de noodzakelijke digitalisering van de collectie en de digitale ontsluiting ervan, maar ook in functie van een verhoogde digitale participatie.

https://koersmuseum.be

Projectvereniging Bie

Projectvereniging BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband actief in zeven gemeenten in het midden van West-Vlaanderen, namelijk Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden.

BIE wil de inwoners van deze zeven gemeenten meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur. Doorheen de jaren heeft het verschillende deelwerkingen hierrond uitgebouwd: naast erfgoedcel TERF herbergt het intergemeentelijk samenwerkingsverband ook nog een samenwerking van bibliotheken (BROERE), een dienst onroerend erfgoed (RADAR) en een samenwerking op het vlak van cultuur (UiT in Midwest).

https://bienet.be

VOBOW

De V.O.B.o.W (Vereniging voor Oudheidkundig Bodemonderzoek West-Vlaanderen) is een provinciale vereniging die door waakzaamheid, noodopgravingen en systematisch bodemonderzoek de oudheidkundige waarden in West-Vlaanderen wil redden.

V.O.B.o.W  publiceert consequent de onderzoeksresultaten van de vereniging en geeft onderzoeksprojecten in en/of over West-Vlaanderen de kans resultaten te publiceren. Dit zowel via de West-Vlaamse Archeokrant (WAK), de West-Vlaamse Archaeologica (WA), als via thema gebonden publicaties.

Jaarlijks organiseert het een programma met excursies, lezingen en tentoonstellingen.

http://www.vobow.be/